Browse by Tags

Systems Management

Systems Management
Dell Systems Management Solutions: Dell OpenManage, iDRAC, Repository Manager, Microsoft SCCM, Chassis Managment Controller, and more
Results for openmanage essentials, OpenManage
  • Xenserver hosts keep disappearing from OpenManage Essentials

    I installed OM administrator on two host servers that are running 5.6 xenserver. I also enable SMNP on both servers called Xenhost. I used the OpenManage troubleshooting tool to test the SMNP and Services. I get no errors and I can see the host fine. But when I add them to OpenManage Essentials in the...
  • Dell OME not adding new devices

    Hi All, We are curerently expercing issues with OME not adding new devcies into its Database particually PE R910 running RHEL5.5 and OMSA 7.2 our OME version is 1.01 and we will be looking to update to 1.1.1 in the near future but for now we can get SNMP Results from the Troubleshooting tool...
  • OME / OMSA and SNMPv3

    hey, wondering if OME finally supports snmpv3 traps/queries as ITA did only snmpv1/2c which is why we had to drop that product. Also one more question on OMSA/snmp. It seems that DELL provides only x86 installation for both x86 and x64 platforms and does provides only 32bit extension agent for...
  • OME- Discovery/Inventory fails due to services stopping randomly

    Hello, I recently decided to install OMSE onto one of our 2008 r2 servers and try using it to manage some of my servers. I am using the most recent version of OMSE and OMSA on the client servers. i am running into an issue scanning a couple of our subnets for server discovery with the latest version...
  • OME Not showing discovery ranges from ITA Upgrade

    Hi, I have recently upgraded from Dell IT Assistant 8.7 to OME and have run into a issue. In IT assistant all of our discovery ranges had appeared including our exclude ranges as well. And since the upgrade our Exclude ranges appear and include are not showing. Discovery and Inventory...
  • Re: OME not seeing all information about ESXi

    I also have this problem, ESXi 5.1.0 build-799733 - OME 1.1.0.6063 / OMSA 7.1.0 Is there a fix for this yet? a workaround is not ideal for me.
  • OME Scripted Install

    Hi All, Just finished trialing OME 1.2 and it definitely has some features I think we can use over and above our existing monitoring software. What I am trying to work out is the installation and configuration of OME. We have about 40-odd clients that I need to roll this out for potentially (read...
  • Cached windows/linux admin credentials in OME

    Hi, I have a quick query with how OME caches the windows/linux credentials it requires for actioning or scheduling updates to servers. We've had questions raised during a security review of the OME application in our environment as to where the credentials used for updates by the ssh/wmi process...
  • Notice for International users of OME.

    Issue: The SQL Server login account must be set to a language that uses a date format with month before day. Day\Month\Year is not supported and affects all languages except English. This fix is only required for the following languages. Arabic Arabic British...
  • Dell Warranty Report not showing correct End Date

    We have noticed that in OME on a server the warranty start date shows correctly how ever its end does not. And in the dell warranty support page it does show correctly. This issue occours on OME 1.0.1 and 1.2 which on both produce the same result.
  • OMSA 7.2 and XEN 6.2

    found the public build for OMSA 7.2 and XEN 6.1: Public Build: ftp://ftp.dell.com/FOLDER01087941M/1/OM-SrvAdmin-Dell-Web-LX-7.2.0-6870.XenServer61_X01_A00.iso will this work on XEN 6.2?
  • OME - SQL errors in Application log and Incorrect time showing

    Hi All, We are expering some issues with OME when perform discovery and invetory and addition to this we are also see deadlocks being reported and incorrect time being displayed. error below. Severity Time Message Critical 19/09/2012 12:38:30 AM Inventory...
  • Optional Fix for False System is up/down alerts in OME 1.1 / 1.1.1

    OME Team, We are posting an optional patch today for OME 1.1/1.1.1 to resolve an issue related to false "System is up/down" alerts getting logged. This applies to users of OME 1.1/1.1.1 only. Please review the readme carefully to understand the issue that has been addressed. Click here to...
  • Management Version showing N/A

    Not sure if this is how it works for Openamange installed on ESX 4i, but looking @ the OME the version is showing up as N/A is this correct?
  • Re: Issues with MIBs / Alerts in OpenManage Essentials

    When trying to parse MIB for VMWARE-CIMOM-MIB, on the 5.1 downloaded MIBs from vmware OpenManage Essentials MIB import utility displays: Title: Dell OpenManage Essentials MIB Import Utility Error: Seletect MIB refers to the followings MIB(s). Add VMWARE-ENV-MIB, VMWARE-ROOT-MIB to the MIB repository...