? mark on RAC - Dell OpenManage Essentials - Systems Management - Dell Community
Systems Management Forums

? mark on RAC

Systems Management

Systems Management
Dell Systems Management Solutions: Dell OpenManage, iDRAC, Repository Manager, Microsoft SCCM, Chassis Managment Controller, and more

? mark on RAC

  • Hello, I upgraded to OME 2.3. My RAC has a question mark on it. This wasn't the case in 2.2.

    firmware for the RAC is 5.22 which is the latest. Is there a fix?

  • Hi, thanks for the query.

    What`s the discovery type used for discovering these devices in OME? Basically, second page in discovery wizard where device type filtering is done. 

    1) If iDRAC`s were discovered using other than below highlighted Device Type in OMEv2.x, then due to OMEv2.3`s default behavior of “Device Type based discovery”, post upgrade & re-discovery those iDRAC devices will be unclassified/unknown. Hence the status changes from previous state to unknown.

    I would request you to check the filter settings on your discovery ranges and ensure they match the type of devices available on them.

    2) Another way would be to ignore this setting globally for all your discovery and keep the behavior same as of OME 2.x < OME 2.3. Navigate to Settings -> Discovery Settings and un-check "Discover the selected Device Types only" checkbox.

    Let us know if this is helpful.

    Thanks,

    Shivendra

  • Thanks, I did the 2nd option and that worked.

    I discover everything using snmp.

  • Thanks for the update.

    Thanks,

    Shivendra