Cannot send SMTP alerts with UPS Management Software

TechCenter Extras

TechCenter Extras
Dell Technical solutions information on various topics, hosted on the Dell TechCenter IT community platform

Cannot send SMTP alerts with UPS Management Software

  • Hello,

    I've installed 3 UPS's 1920 W (rackmodel) they are connected via USB.
    On the servers I've installed the DELL UPS Management Software.

    Devices ar detected ok.

    I've configured alerts to be sent via SMTP;
    I've configured :
    -the correct smtp server (Exchange 2003, relay OK)
    -the correct receiver e-mail adres
    -sender information

    When I use the TEST buttun I don't receive anything. It just says "email has been sent......check if you have received it"

    When I use a cmdline tool (postie.exe) to send an email from the same server it works fine.
    The management software does not produce any logging.

    Any ideas?
  • Hi there,

    I've got exactly the same problem and I'm wondering if you managed to find a fix? I've ensured that I've installed the latest UPS software etc etc.

    Thanks for your time.
  • I encountered the same problem. The only way I could get emails to work was the specify the username/password of a local account on the mail server (e.g. user = administrator, password = user password on the SMTP server). I don't know why it needs it. Other applications that we use do not require user authentication to use our mail server. Perhaps its a "feature" in the Dell UPS Management Software. I hope this helps someone.