Forums

TechCenter Extras

TechCenter Extras
Dell Technical solutions information on various topics, hosted on the Dell TechCenter IT community platform

Cannot send SMTP alerts with UPS Management Software

  • Hello,

    I've installed 3 UPS's 1920 W (rackmodel) they are connected via USB.
    On the servers I've installed the DELL UPS Management Software.

    Devices ar detected ok.

    I've configured alerts to be sent via SMTP;
    I've configured :
    -the correct smtp server (Exchange 2003, relay OK)
    -the correct receiver e-mail adres
    -sender information

    When I use the TEST buttun I don't receive anything. It just says "email has been sent......check if you have received it"

    When I use a cmdline tool (postie.exe) to send an email from the same server it works fine.
    The management software does not produce any logging.

    Any ideas?
  • Hi there,

    I've got exactly the same problem and I'm wondering if you managed to find a fix? I've ensured that I've installed the latest UPS software etc etc.

    Thanks for your time.
  • I encountered the same problem. The only way I could get emails to work was the specify the username/password of a local account on the mail server (e.g. user = administrator, password = user password on the SMTP server). I don't know why it needs it. Other applications that we use do not require user authentication to use our mail server. Perhaps its a "feature" in the Dell UPS Management Software. I hope this helps someone.