unable to load fuse module - Wyse and Linux - Wyse Thin Clients - Dell Community

unable to load fuse module

  • Unhappy unable to load fuse module

    I am using WYSE R50LE.

    I am trying to start gvfs-fuse-daemon which requires fuse module. Here is what I am trying, but that did not help.

    LWT008064909f54:/etc/init.d # /usr/lib/gvfs/gvfs-fuse-daemon /root/.gvfs
    fuse: device not found, try 'modprobe fuse' first
    LWT008064909f54:/etc/init.d #

    LWT008064909f54:/etc/init.d # modprobe fuse
    FATAL: Module fuse not found.
    LWT008064909f54:/etc/init.d #

    LWT008064909f54:/etc/init.d # ./boot.fuse start
    Loading fuse module done
    LWT008064909f54:/etc/init.d #

    LWT008064909f54:/etc/init.d # modprobe fuse
    FATAL: Module fuse not found.

    LWT008064909f54:/etc/init.d # ps -ef | grep fuse
    root 10266 7773 0 12:48 pts/0 00:00:00 grep fuse


    LWT008064909f54:/etc/init.d # ps -ef | grep gvfs
    gdm 3081 1 0 11:59 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfsd
    admin 4976 1 0 12:10 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfsd
    admin 4980 1 0 12:10 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfsd-smb-browse --spawner :1.1 /org/gtk/gvfs/exec_spaw/0
    admin 5039 1 0 12:11 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfs-hal-volume-monitor
    admin 5045 1 0 12:11 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfsd
    admin 5049 1 0 12:11 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfs-gphoto2-volume-monitor
    admin 5129 1 0 12:11 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfs-hal-volume-monitor
    admin 5131 1 0 12:11 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfsd
    admin 5135 1 0 12:11 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfs-gphoto2-volume-monitor
    admin 5157 1 0 12:11 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfsd
    admin 5161 1 0 12:11 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfsd-smb --spawner :1.1 /org/gtk/gvfs/exec_spaw/0
    admin 5304 1 0 12:12 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfs-hal-volume-monitor
    admin 5306 1 0 12:12 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfsd
    admin 5310 1 0 12:12 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfs-gphoto2-volume-monitor
    admin 5322 1 0 12:12 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfs-hal-volume-monitor
    admin 5324 1 0 12:12 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfsd
    admin 5328 1 0 12:12 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfs-gphoto2-volume-monitor
    admin 7229 1 0 12:26 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfs-hal-volume-monitor
    admin 7231 1 0 12:26 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfsd
    admin 7235 1 0 12:26 ? 00:00:00 /usr/lib/gvfs/gvfs-gphoto2-volume-monitor
    root 10268 7773 0 12:48 pts/0 00:00:00 grep gvfs
    LWT008064909f54:/etc/init.d #

  • unable to mount windows shared directory with gvfs-mount
    What I need to achive is to mount Windows Share on my Thin Client using gvfs-mount. But I can not see any mount directory under /home/admin/.gvfs

    admin@LWT008064909f54:~> gvfs-mount smb://administrator@172.19.239.220/profile
    Password required for share profile on 172.19.239.220
    Domain [WORKGROUP]: mydomain
    Password:
    admin@LWT008064909f54:~> gvfs-mount -l
    Mount(0): profile on 172.19.239.220 -> smb://administrator@172.19.239.220/profile/


    admin@LWT008064909f54:~/.gvfs> pwd
    /home/admin/.gvfs
    admin@LWT008064909f54:~/.gvfs> ls -la
    total 0
    drwxr-xr-x 2 admin users 40 Feb 7 11:45 .
    drwxr-xr-x 27 admin users 840 Feb 7 11:49 ..
    admin@LWT008064909f54:~/.gvfs>

    I think if I can start the /usr/lib/gvfs/gvfs-fuse-daemon it can solve my issue. but its complaning about fuse not loaded.

    admin@LWT008064909f54:/usr/lib/gvfs> ./gvfs-fuse-daemon /home/admin/.gvfs
    fuse: device not found, try 'modprobe fuse' first
    admin@LWT008064909f54:/usr/lib/gvfs>