USB device not redirecting - Wyse Virtualization Software - Wyse Software - Dell Community

USB device not redirecting

  • USB device not redirecting

    I have a C10LE connecting to a Windows 7 Professional VM via RDP and TCX USB Virtualization Server software is installed on the Windows 7 VM.

    When I connect a USB drive, the log shows "TCX USB: Redirect device on port 1" when I connect to the VM and it is displayed properly as a USB drive. However, I am having problems with a Gemalto USB smart card reader which I'm trying to connect. The C10LE detects that this device is connected, but when I connect to the VM, I don't see any message saying that the device is being redirected.

    I get the following messages when plugging in the USB reader:
    USB: Found a new device "HID" on port 2
    USB: Found a new device "CCID reader" on port 2
    USB: Found a new device "CCID reader" on port 2

    Is there a standard procedure that can be followed to try and get untested devices working?

  • The device is now redirected properly after adding the following line to the wnos.ini:
    Device=vusb ForceRedirect=0x08E6,0x5503,0x03,0x01,0x01

    08E6 is the vendor ID and 5503 is the product ID of the smart card reader.

  • Quote Originally Posted by dkhouri View Post

    The device is now redirected properly after adding the following line to the wnos.ini:
    Device=vusb ForceRedirect=0x08E6,0x5503,0x03,0x01,0x01

    08E6 is the vendor ID and 5503 is the product ID of the smart card reader

    Thanks so much for the update! It works flawlessly now that the device is redirected.


    Download YouTube

  • USB Device Vendor ID and Product IDs

     

    Quote Originally Posted by dkhouri View Post

    The device is now redirected properly after adding the following line to the wnos.ini:
    Device=vusb ForceRedirect=0x08E6,0x5503,0x03,0x01,0x01

    08E6 is the vendor ID and 5503 is the product ID of the smart card reader.

    Thanks for posting this info, dkhouri. Here is some additional info that I used to get my redirect working:

    This site has quite a listing of USB devices with the IDs required for the ForceRedirect statement:
    www.linux-usb.org/usb.ids
    By the way, the statement goes in the [General] section of wnos.ini.

    This works on an R10L using TCX suite and Server 2008 R2 Remote Desktop Services with a powered USB hub.

  • Hi,
    Our customer has xen desktop enviroment with 1400 clients. Customer want to use smart card to login a web base application. Dont want to use it to login the thin client or virtual desktop. I did some changes on xen desktop policies and wyse end point manager.BUt couldnt see smartcard on device manager as a pass throught device.I need help abut this issue. Projects future depend on it.Thanks

  • I am having a similar issue with a Gemalto smart card reader. The device is displayed within device manager but will not appear in the Gemalto Toolbox software. When using RDP, the card reader is brought through and displays in Toolbox without any issues.

    The device has been added in the TCX Configuration Suite.

    I would appreciate any help I can get with this.