Hello dear friends

a have a little problem so i ask for little help

i bought server:
DELL POWEREDGE C6100 XS23-TY3 4 x HOT PLUG NODES 8 x 2.26GHz ntel® Xeon® L5520 QC 96GB RAM 2U SERVER w/ RAILS"
MANUFACTURE- DELL POWEREDGE C6100 w/ 4 x HOT PLUG DUAL SOCKET NODE
TOTAL PROCESSORS- 8 x INTEL XEON QUAD CORE L5520 2.26GHZ (TOTAL 32 CORES x2 THREADS PER CORE = 64 THREADS)
TOTAL MEMORY- 24 x 4GB DDR3 MEMORY MODULE (TOTAL 96GB RAM)
HARD DRIVE- 6 x 2.5" HARD DRIVE TRAYS
4 x Hot Plug Nodes Each with below Spec:
PROCESSORS- 2 x INTEL XEON QUAD CORE L5520 2.26GHz
MEMORY- 24GB DDR3 MEMORY( 6 x 4gb)
LSI RAID Daughtercard LSI SAS1068E RAID controller
ETHERNET- DUAL GIGABIT ETHERNET NIC CONTROLLER
MANAGEMENT- IPMI 2.0 REMOTE MANAGEMENT PORT
POWER SUPPLY- SINGLE HOT PLUG POWER SUPPLY INCLUDED
RAILS - SLIDING RAIL KIT INCLUDED

i take off every sas disk (i leave only one for /var ) and install on server Intel SSD 520 series + Toshiba ssd
i have FreeBSD 9.1

and in /var/run/dmesg.boot i see this information after instalation of OS

da0 at mpt0 bus 0 scbus0 target 0 lun 0
da0: <ATA TOSHIBA THNSNH06 N102> Fixed Direct Access SCSI-5 device
da0: 300.000MB/s transfers
da0: Command Queueing enabled
da0: 57241MB (117231408 512 byte sectors: 255H 63S/T 7297C)
da1 at mpt0 bus 0 scbus0 target 1 lun 0
da1: <ATA TOSHIBA THNSNH25 N101> Fixed Direct Access SCSI-5 device
da1: 300.000MB/s transfers
da1: Command Queueing enabled
da1: 244198MB (500118192 512 byte sectors: 255H 63S/T 31130C)
da2 at mpt0 bus 0 scbus0 target 2 lun 0
da2: <ATA INTEL SSDSC2CW48 400i> Fixed Direct Access SCSI-5 device
da2: 300.000MB/s transfers
da2: Command Queueing enabled
da2: 457862MB (937703088 512 byte sectors: 255H 63S/T 58369C)
da3 at mpt0 bus 0 scbus0 target 3 lun 0
da3: <SEAGATE ST973401LSUN72G 0556> Fixed Direct Access SCSI-3 device
da3: 300.000MB/s transfers
da3: Command Queueing enabled
da3: 70007MB (143374738 512 byte sectors: 255H 63S/T 8924C)

so here we see 4 hdd (one sas SEAGATE + two TOSHIBA SSD + one Intel SSD )

BUT when a try to test it for speed - i was a littlebit confused -
all disk was the same by th speed!!!

the test is very easy i write perl script which make 10000 files
and ssd disk was like sas (the same time by script compilation!)

i reboot the system and press CTRL+C - to boot to the sas controler
of course he show me 4 disks
one SAS type
and three SATA-SSD type

BUT !!!

SAS disk was maximum speed 3 Gb/sec - NEGOTIATED speed was 3Gb/sec
SATA-SSD was maximum speed 3 Gb/sec !!! but for SATA-SSD NEGOTIATED speed was 1.5Gb/sec  !!!!

and now i am in panic!!!
my super fast disc working in this controller on sata1 speed!!!

ooo no!!
dear collegues what can i do?
so any body can help me ???
may be a can find some firmware for update mezanine card ???

(LSI 1068E SAS Controller)
Please any body help me ....

or a need bought another mezanine card with another controller type ???

thanks for answer
Gennady