start button/icon/menu does not work

Software & Operating Systems

Software & Operating Systems
Microsoft, Linux, Productivity software, discussion

start button/icon/menu does not work

  • This may seem like a simple but odd help request. I have searched all over the internet (to no avail) for a solution to my problem. My start button/icon/menu does not work. In addition the window key on the keyboard does not respond either. I have changed the properties to the classic mode and it works there. It also works in safe mode (as that is the classic mode as well). I want the standard menu back.

    The only thing that I have researched to work is to uninstall/reinstall vista. A process I don’t want to do.

    Has anyone else had this problem or know of a solution.

    I didn’t receive and error message. It just stopped working. 

    Thanks
    djl0307
  • Try the Windows System File Checker tool and if that does not work try a System Restore. Both repair methods are described at this link.
    John

    My Dell system

    Inspiron 1520 purchased 5 Feb 2008
    Windows Vista Home Premium SP2
    Intel Core 2 Duo Processor T7250:2.0Ghz, 2MB cache, 800MHz FSB
    4GB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM
    NVIDIA GeForce 8600M GT with 256MB dedicated graphics memory
  • Thank you for the response

    I tried them both yesterday, the restore didn't work and the System Check came back with this response
    "Windows Resource Protection found currupt files but was unable to fix some of them."

    I guess the start menu was one of them.

    DJL
  • Looks like your best option is to backup all your files and data to external storage and do a Dell Factory Image restore.
    John

    My Dell system

    Inspiron 1520 purchased 5 Feb 2008
    Windows Vista Home Premium SP2
    Intel Core 2 Duo Processor T7250:2.0Ghz, 2MB cache, 800MHz FSB
    4GB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM
    NVIDIA GeForce 8600M GT with 256MB dedicated graphics memory