Laptop

Laptop
Laptop computer Hardware and Software discussion
Results for audio
View more results: All Community | Laptop
  • Forum Thread: Sound issues with Inspiron 6000

    The system gives a loud beep through the speakers when the volume level is changed in the "Volume Control" window (the "Volume Control" slider). This loud beep will pass through the headphones if connected, and is EXTREMLY loud, blinding, and brain damaging. Is there a way to turn...
  • Forum Thread: Sound card on Inspiron 1501 not working

    I have a Inspiron 1501 laptop and it has a SigmaTel soundcard. The sound does not work. The sound icon is in the tray, but it says it is not installed. When i go to control panel it says it is installed and is running the best updated software. I haven't had it long enough for the sound card to go...
  • Forum Thread: inspiron 1420 - choppy audio (tried the workarounds already)

    Hi, I'm new to the form and I'm going crazy with this issue I have. I have an Inspiron 1420 with the nVidia 8400 video card and the sigma tel audio. I put win 7 on it a long while ago and all was fine in my world until recently when the audio started getting choppy/stuttery. If I played...
  • Forum Thread: BIOS update killed sound from headphone jack

    First off, here's the problem - I've got a vostro V131, i5-2430, running win7 x64. Earlier today, i flashed the BIOS from A05 to A06 (downloaded from the dell support page). Everything works fine, and my laptop speakers work fine as well, so I'm not alerted to any trouble. A little after...
  • Forum Reply: Re: stacsv.exe running all the time

    Hi Bill, I bought a new Latitude 5500 with vista 32 bit a month back and started facing this issue within a few days of purchase. I have been tracking the issue here in the forum and have done research on it. I have tried almost all the versions of the IDT driver including the latest A06 one. However...
  • Forum Thread: Sound completely gone in Windows 7

    Hey all, Yesterday my laptop completely ceased to produce sound. Reinstalling the IDT Codec did nothing, system restore did nothing, and diagnostics told me my hardware is working, as did the Microsoft FixIt thing. I know my mic array works, because I could be heard over skype, but the speakers and...
  • Forum Thread: Hardware not detected

    I have an alienware M-14x R2.I recently installed a fresh copy of windows and when i tried to install the audio driver from the cd that came with my laptop it says the hardware not detected.I also tried to find it from dell site by entering my service code adn it gives me the same audio driver and the...
  • Forum Reply: Re: stacsv.exe running all the time

    I am also having the same issue on a new Dell Latitude E6500. I'm running Vista Ultimate 64-bit, so my process name is actually stacsv64.exe. This seems to rule out anything specific to the 32-bit or 64-bit versions of Windows and/or the driver. Using Microsoft's / Sysinternal's Process...
  • Forum Thread: Studio XPS 1640 with windows 7 sound

    There is no freaking sound. If i drop $2,000 dollars i should have the problems that I have had. Anybody know what to do?
  • Forum Thread: Speakers' audio

    DEAR SIRS, I have a new laptop Inspiron N5010 with genuine Windows 7 Ultimate, but the very low sound ( volume ) of the speakers. Please, tell me in several steps, what should I do to make the sound (volume) louder (stronger) ! Kami Guieva Once more my email is: <Admin Note: Email id removed...
  • Forum Thread: Dell Inspiron 5010 both Speaker and Headphone work together

    Hello Everyone, When i insert Headphone jack the speaker is supposed to be off, but recently sound gets played from both speaker as well as headphone. I have IDT audio driver, tried installing latest driver but it didn't solve the problem. I have even called dell support twice but they talk...
  • Forum Thread: Sound Blaster X-Fi MB Problems with Installation

    So I recently bought an Inspiron N7110 and attempted to download all of the additional software bought on the website. The Dell Digital Recovery popped up and downloaded everything except for the Sound Blaster program, where a continual "Installing" text has been going for 2 days now. I uninstalled...
  • Forum Thread: Cubase doesn't get input when line mode selected XPSL502X

    Hi I have actually two problems: the first and title for the post is that when I try to connect an audio device via the input jack of my computer, when the maxxxaudio3 box pop up and ask me if I wanna use the input as a Mic, Line or Rear out, I click on Line, because that's what it is, Cubase...
  • Forum Thread: [Latitude C400] Crystal audio drivers freeze system

    I recently installed new Audio drivers on my Latitude C400. It had something along the lines of "intel audio" drivers before. As soon as I installed the drivers from the Dell site (Crystal audio, C5mua09i), my system froze, even during the installation process. It seems that the system freezes...
  • Forum Reply: Re: NO AUDIO. Failed to play test tone

    Th device name is AV-001-M, a product of cd-r king. It actually bypasses the Sigmatel Audio and is the default playback when inserted. I am doing both test sir. I try testing by playing mp3s and the test tone. the usb port is good. the device seems working and is new. And I get an error if I play a file...
  • Forum Reply: Re: Audio Device on High Definition Audio Bus

    Thanks a lot Arthur of Camalot - You rock !!! Im outta trouble now.
  • Forum Thread: How can I Use Bluetooth headset with my N4010

    I was trying to connect Bluetooth headset with my N4010. What should I do now to connect Bluetooth headset with my N4010? I've got everything alright and not a problem with my laptop or my Bluetooth headset.
  • Forum Thread: Dell XPS L502X headset is not working

    Hello, I have an XPS L502x, I did a Factory re-insall os the system. Befor that both the headset jacks were working properly. Now the problem is plugging in headphones or external speakers does not work, there is no audio via the audio jacks.... Things i Tried: 1. Uninstall the realtekHD...
  • Forum Reply: Re: Is Dell ever going to fix the XPS 15Z Audio issue

    I also only have this issue when I'm wireless. I updated all of the drivers, including the sound one they recommended from July 2011 and it actually made it worse! The ONLY way to stop the crackling is to move to a hard-wired connection which pretty much VIOLATES the purpose of a laptop.
  • Forum Thread: Jumping cursor, hidden audio device

    Help! Just reformatted my inspiron e1505's Windows XP. Two glaring new problems: 1) No sound. All drivers have been re-installed and it still says "no audio device" found. tried re-installing my sigmatel 9200 but i can't because it's not registering a device. 2) My cursor...
  • Forum Thread: Low Latency Laptop

    Looking for a good laptop for a mobile recording studio. It needs to have the following: 1. Ability to interface to sound card using fire wire by either of these: a) Texas Instruments Ieee1394 fw port, or b) Intel Expresscard Bus 2. Ability to achieve consistent Low Latency levels, say 200ms or...
  • Forum Thread: Poor sound quality when connected to bluetooh head set(Moto S9)

    Hi I'm using Latitude D630.I tried to connect my bluetooth devide,moto roker S9, it was connected successfully but the sound quqlity is very poor. The audio output is coming only on one side. Please suggest me on how to get rid off this problem and how can I get good quality of output to...
  • Forum Reply: Re: No Sound - Broken Headphone Jack, Inspiron 1520

    Does anyone know the where to find the part and the instructions for the same problem for the Inspiron 1501?
  • Forum Reply: Re: XPS 15z Audio Crackling/Stuttering (Wireless Connection Latency Issue)

    James2k, Terry-B has responded to my message regarding this issue. He acknowledges that there is a problem and has brought it to the attention of Dell's engineering team (though, I'm not exactly sure if that will result in anything significant). I will attach the conversation below for those...
  • Forum Thread: volulme icon and device manager blank(DELL LATITUDE D420)

    hi. im new to this and i just need help. my volume icon disappeared and ive tried everything to get it back. as a matter of fact i have a few things that dont work now. ive run stystem clean up and run my virus finder and i cant get my icon back or sound. my sound and audio box does not have anything...