Computer keeps disconnecting from the internet

Laptop

Laptop
Laptop computer Forums (Audio, General Hardware, Video)

Computer keeps disconnecting from the internet

This question is answered

I just got BT Infinity and whenever I download something or run speed test (speedtest.com) my computer disconnects from the internet and shortly after connects again. How do i fix this?
I am running a dell latitude d600 with windows xp. Before bt infinity i just had a normal bt home hub and that worked fine. I don't think this is happening on other computers connected to the network but i can't be sure. I am using Wi-Fi, not ethernet and i haven't tried connecting via ethernet yet but the hub is in a different room and i cant move anything from room to room because of the set up.

A previous answer i got was to re intall my wireless router. I thought this had worked, but it only suspended the time before the disconnect for about 1 min. Then it just went back to disconnecting straight away again.

Verified Answer
  • I deleted all of the wireless driver files and installed all of the wireless drivers on the dell page. Turns out that there were some vital ones i w as missing and now it works.

All Replies
  • Thauke,

     

    What service pack of XP do you have installed?

     

    What virus program and firewall are you using?

     

    Can you run an ipconfig /all log and post it back here?

     

    Can you also run Network Interface and post that information?

     

     

    Rick

    #DellRockStar

    What is a Dell Service Tag and how do I locate it? 

     

     

    Original poster, If you have solved your problem, can you please mark the correct thread(s) with your solution. Thanks 

    Welcome to Dell Community!

  • I got this for network interface as i am on xp

    -------------------------------------------------------------------------------------

    The following command was not found: wlan show interface.

    -------------------------------------------------------------------------------------

    For ipconfigall i got this:

    --------------------------------------------------------------------------------

    Windows IP Configuration

           Host Name . . . . . . . . . . . . : user-16e159789a

           Primary Dns Suffix  . . . . . . . :

           Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown

           IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

           WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Hamachi:

           Connection-specific DNS Suffix  . :

           Description . . . . . . . . . . . : Hamachi Network Interface

           Physical Address. . . . . . . . . : 7A-79-19-88-62-32

           Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

           Autoconfiguration Enabled . . . . : No

           IP Address. . . . . . . . . . . . : 25.136.98.50

           Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.0.0.0

           Default Gateway . . . . . . . . . :

           DHCP Server . . . . . . . . . . . : 25.0.0.1

           Lease Obtained. . . . . . . . . . : 26 April 2013 16:59:48

           Lease Expires . . . . . . . . . . : 26 April 2014 16:59:48

    Ethernet adapter Wireless Network Connection :

           Connection-specific DNS Suffix  . :

           Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless LAN 2100 3A Mini PCI Adapter

           Physical Address. . . . . . . . . : 00-0C-F1-14-DF-BF

           Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

           Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

           IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.67

           Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

           Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254

           DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254

           DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254

                                               192.168.1.254

           Lease Obtained. . . . . . . . . . : 26 April 2013 17:25:00

           Lease Expires . . . . . . . . . . : 27 April 2013 17:25:00

    ----------------------------------------------------------------------------------

    I am running xp sp3 with no virus protection software for memory reasons and windows firewall.

  • Thauke,

     

    The ip address looks ok. Are you using any type of peer to peer program? On XP it would mess with your winsock and cause connection problems.

     

    Download and run WinSock XP Fix

     

    I also use these Recommended Wireless Router Settings I use channel 11. I would make a new SSID to make connecting easier

     

     

    Rick

     

    #DellRockStar

    What is a Dell Service Tag and how do I locate it? 

     

     

    Original poster, If you have solved your problem, can you please mark the correct thread(s) with your solution. Thanks 

    Welcome to Dell Community!

  • Thanks i will try that now

    i am using hamachi

  • I tried doing what you said, uninstalling hamachi, running WinSockXPFix, and using the reccomended wireless settings but it still doesn't work.

    It worked fine before i got bt infinity - when i just had normal bt internet instead of fibre optic - so  maybe my wireless adapter isn't good enough? I'm not sure.

  • I deleted all of the wireless driver files and installed all of the wireless drivers on the dell page. Turns out that there were some vital ones i w as missing and now it works.

  • Thauke,

     

    Glad you got it working! Yes Thanks for posting back.

     

    Take care,

     

     

    Rick

    #DellRockStar

    What is a Dell Service Tag and how do I locate it? 

     

     

    Original poster, If you have solved your problem, can you please mark the correct thread(s) with your solution. Thanks 

    Welcome to Dell Community!