Cant connect laptop to my tv using HDMI cable

Laptop

Laptop
Laptop computer Forums (Audio, General Hardware, Video)

Cant connect laptop to my tv using HDMI cable

This question is answered

I'm trying to connect my inspirion mini to my panasonic viera HDTV TH-42PC600U using an HDMI cable but it isnt working.  Anyone know how to do this Confused

Verified Answer
  • Thanks for the help I figured it out I had to hit F1 on the laptop and it connected to the tv.  That only took 4 months to figure out lol

All Replies
  • not working how?

    my Dells:
    Precision M6300 - XP SP3 / Windows 7 / Ubuntu 12.04
    Latitude D620 - XP Pro SP3
    Precision M6300 - Windows 7

  • Check if the input number on the back of the tv corresponds to the input selection on the screen.....If you are sure you are one the right input then check and see if the display properties on the mini is sending anything through.

  • It doesnt connect I just getblack screen on my tv.  I plug the hdmi cable into the tv and then connect it to the laptop.  Switch my tv tried the PC mode and HMDI  mode and nothing.  Not sure what I need to do on the laptop to make it work. 

  • What input are you using on the T.V?

    Either HDMI 1 or 2>AV>RGB

     

     

    E1705 T7400 2.16Ghz / Vista Home Premium SP2 / 17" LG WUXGA 1920 X 1200 / 4GB 667Mhz Geil Ram w/Heatspreaders / Western Digital Scorpio Black 500GB 7200RPM / 500GB 7200RPM My Book / Nvidia Geforce Go 7900GS 256MB / Toshiba DVD/CD+/-RW DL / Intel 4965 A/B/G/N / 355 Bluetooth 2.0+EDR / Pinnacle Pro HDTV USB Tuner / Pinnacle Ultimate HDTV USB Tuner / Sound Blaster Audigy Advanced MB / Sound Blaster X-Fi Extreme Audio Notebook / Logitech G51 Surround Sound Speakers / 2-NB-MA01 Notebook Coolers / 3D Mark06 5446 / Driver v.174.31 /

    XPS M1730 Saphire Blue X9000 @ 3.2 / Vista Home Premium SP2 / 17" WUXGA 1920 x 1200 / Matshita BD\DVD Combo / 8GB 800Mhz Geil RAM / 500GB>200GB 7200RPM / 9800M GTX SLI / AGEIA PhysX Accelerator / Intel 4965 / 355 Bluetooth / 5700 Mobile Broadband / 3D Mark06 16250 /Driver 275.50 beta

    XPS Gen 4 Desktop>being rebuilt

  • I have my directv in HDMI slot1 was using HDMI 2.  basically all I have is and HDMI cable from slot 2 into the HDMI slot on the laptop.  am I suppose to congire something to make this work or is there a button to press.

  • Whatever slot the HDMI cable from the laptop to the TV is connected to,you need to change the input on the TV to either HDMI 1 or HDMI 2.

    There should be an input button on the remote for the TV to change inputs?

    E1705 T7400 2.16Ghz / Vista Home Premium SP2 / 17" LG WUXGA 1920 X 1200 / 4GB 667Mhz Geil Ram w/Heatspreaders / Western Digital Scorpio Black 500GB 7200RPM / 500GB 7200RPM My Book / Nvidia Geforce Go 7900GS 256MB / Toshiba DVD/CD+/-RW DL / Intel 4965 A/B/G/N / 355 Bluetooth 2.0+EDR / Pinnacle Pro HDTV USB Tuner / Pinnacle Ultimate HDTV USB Tuner / Sound Blaster Audigy Advanced MB / Sound Blaster X-Fi Extreme Audio Notebook / Logitech G51 Surround Sound Speakers / 2-NB-MA01 Notebook Coolers / 3D Mark06 5446 / Driver v.174.31 /

    XPS M1730 Saphire Blue X9000 @ 3.2 / Vista Home Premium SP2 / 17" WUXGA 1920 x 1200 / Matshita BD\DVD Combo / 8GB 800Mhz Geil RAM / 500GB>200GB 7200RPM / 9800M GTX SLI / AGEIA PhysX Accelerator / Intel 4965 / 355 Bluetooth / 5700 Mobile Broadband / 3D Mark06 16250 /Driver 275.50 beta

    XPS Gen 4 Desktop>being rebuilt

  • Hmmm Change the input I have no idea hat that means Sad so you are saying I should be able to just plug in the HDMI cable and it works automatically I dont need to change any setting on the laptop

  • still dont know what Im doing wrong is it not plug and play or do I need to adjust settings somewhere

  • If the laptop is hooked up to the HDMI 1 slot on the TV,look on your remote for the TV you should see an input button.Hit the button until you see the input on the TV says HDMI 1,if it is HDMI 2,change it until it says HDMI 2 on the screen.The screen will turn blue as you change the inputs and the input will be displayed across the top of screen.

    No it is not plug and play when you hook it up on a different input than the TV is set to watch(technically,because you have to change the input)

    E1705 T7400 2.16Ghz / Vista Home Premium SP2 / 17" LG WUXGA 1920 X 1200 / 4GB 667Mhz Geil Ram w/Heatspreaders / Western Digital Scorpio Black 500GB 7200RPM / 500GB 7200RPM My Book / Nvidia Geforce Go 7900GS 256MB / Toshiba DVD/CD+/-RW DL / Intel 4965 A/B/G/N / 355 Bluetooth 2.0+EDR / Pinnacle Pro HDTV USB Tuner / Pinnacle Ultimate HDTV USB Tuner / Sound Blaster Audigy Advanced MB / Sound Blaster X-Fi Extreme Audio Notebook / Logitech G51 Surround Sound Speakers / 2-NB-MA01 Notebook Coolers / 3D Mark06 5446 / Driver v.174.31 /

    XPS M1730 Saphire Blue X9000 @ 3.2 / Vista Home Premium SP2 / 17" WUXGA 1920 x 1200 / Matshita BD\DVD Combo / 8GB 800Mhz Geil RAM / 500GB>200GB 7200RPM / 9800M GTX SLI / AGEIA PhysX Accelerator / Intel 4965 / 355 Bluetooth / 5700 Mobile Broadband / 3D Mark06 16250 /Driver 275.50 beta

    XPS Gen 4 Desktop>being rebuilt

  • I know hoe to toggle between modes when I goto HDMI 2 where it is plugged in at I just get a black screen so something is off

  • o.k i got you now,you never said you were getting a black screen in your post,or i missed that.

    Try changing it to the HDMI 1 slot and see what happens?

     

    EDIT: Just found this  >Rt click desktop, settings, advanced, intel, graphics, select dig TV. After you say OK your dell will go blank. Also, you can only select digital TV when the TV is on and HDMI connected.

     

    from this thread http://www.mydellmini.com/forum/ubuntu/6657-hdmi-output-mini-10-a.html  .

    E1705 T7400 2.16Ghz / Vista Home Premium SP2 / 17" LG WUXGA 1920 X 1200 / 4GB 667Mhz Geil Ram w/Heatspreaders / Western Digital Scorpio Black 500GB 7200RPM / 500GB 7200RPM My Book / Nvidia Geforce Go 7900GS 256MB / Toshiba DVD/CD+/-RW DL / Intel 4965 A/B/G/N / 355 Bluetooth 2.0+EDR / Pinnacle Pro HDTV USB Tuner / Pinnacle Ultimate HDTV USB Tuner / Sound Blaster Audigy Advanced MB / Sound Blaster X-Fi Extreme Audio Notebook / Logitech G51 Surround Sound Speakers / 2-NB-MA01 Notebook Coolers / 3D Mark06 5446 / Driver v.174.31 /

    XPS M1730 Saphire Blue X9000 @ 3.2 / Vista Home Premium SP2 / 17" WUXGA 1920 x 1200 / Matshita BD\DVD Combo / 8GB 800Mhz Geil RAM / 500GB>200GB 7200RPM / 9800M GTX SLI / AGEIA PhysX Accelerator / Intel 4965 / 355 Bluetooth / 5700 Mobile Broadband / 3D Mark06 16250 /Driver 275.50 beta

    XPS Gen 4 Desktop>being rebuilt

  • Thanks for the help I figured it out I had to hit F1 on the laptop and it connected to the tv.  That only took 4 months to figure out lol