Dell Inspiron B130 Mother Board installed.....cant install BIOS CD

Laptop

Laptop
Laptop computer Forums (Audio, General Hardware, Video)

Dell Inspiron B130 Mother Board installed.....cant install BIOS CD

This question has suggested answer(s)

After installing a new motherboard, used the BIOS CD, tapped on F2 and F12, only

get blinking cursor top right.

What are we doing wrong ?

Curious if anyone knows how to load up a BIOS on a new B130 mother board ?

 

THank you,

CharlieWooster

All Replies
  • After the MOBO replacement you should be able to load the OS,then install the wireless driver(along with the other drivers needed).Then go to dell driver download page,download the BIOS and save it to the desktop,then double click on the desktop (where BIOS is saved)and it will install from there.Make sure you have fully charged battery and power adapter plugged in.Do not interupt the BIOS flash or it will render your laptop a giant paperweight.The safest way is to install the DOS flash but dell does not have the DOS version install for the B130 on there site.

    The blinking cursor might be the OS is not installed?...Did you load the OS yet?....

    E1705 T7400 2.16Ghz / Vista Home Premium SP2 / 17" LG WUXGA 1920 X 1200 / 4GB 667Mhz Geil Ram w/Heatspreaders / Western Digital Scorpio Black 500GB 7200RPM / 500GB 7200RPM My Book / Nvidia Geforce Go 7900GS 256MB / Toshiba DVD/CD+/-RW DL / Intel 4965 A/B/G/N / 355 Bluetooth 2.0+EDR / Pinnacle Pro HDTV USB Tuner / Pinnacle Ultimate HDTV USB Tuner / Sound Blaster Audigy Advanced MB / Sound Blaster X-Fi Extreme Audio Notebook / Logitech G51 Surround Sound Speakers / 2-NB-MA01 Notebook Coolers / 3D Mark06 5446 / Driver v.174.31 /

    XPS M1730 Saphire Blue X9000 @ 3.2 / Vista Home Premium SP2 / 17" WUXGA 1920 x 1200 / Matshita BD\DVD Combo / 8GB 800Mhz Geil RAM / 500GB>200GB 7200RPM / 9800M GTX SLI / AGEIA PhysX Accelerator / Intel 4965 / 355 Bluetooth / 5700 Mobile Broadband / 3D Mark06 16250 /Driver 275.50 beta

    XPS Gen 4 Desktop>being rebuilt

  • The o/s has NOT been installed. Tried Dell's XP Home CD, same thing, blinking cursor top right ?

    Any other thougts ?

    THanks for your time

  • Is it still under warranty?...

    E1705 T7400 2.16Ghz / Vista Home Premium SP2 / 17" LG WUXGA 1920 X 1200 / 4GB 667Mhz Geil Ram w/Heatspreaders / Western Digital Scorpio Black 500GB 7200RPM / 500GB 7200RPM My Book / Nvidia Geforce Go 7900GS 256MB / Toshiba DVD/CD+/-RW DL / Intel 4965 A/B/G/N / 355 Bluetooth 2.0+EDR / Pinnacle Pro HDTV USB Tuner / Pinnacle Ultimate HDTV USB Tuner / Sound Blaster Audigy Advanced MB / Sound Blaster X-Fi Extreme Audio Notebook / Logitech G51 Surround Sound Speakers / 2-NB-MA01 Notebook Coolers / 3D Mark06 5446 / Driver v.174.31 /

    XPS M1730 Saphire Blue X9000 @ 3.2 / Vista Home Premium SP2 / 17" WUXGA 1920 x 1200 / Matshita BD\DVD Combo / 8GB 800Mhz Geil RAM / 500GB>200GB 7200RPM / 9800M GTX SLI / AGEIA PhysX Accelerator / Intel 4965 / 355 Bluetooth / 5700 Mobile Broadband / 3D Mark06 16250 /Driver 275.50 beta

    XPS Gen 4 Desktop>being rebuilt

  • NO it's not under warranty.

    The system board went out on 13th month. Bought NEW one from Ebay, it came with BIOS CD.

    Went thru Dell's 24/7 tech support, they charged me $49.xx to talk to them. Get a tech and he says

    "sorry" cant help. Gentleman from INdia couldnt fix it, these chargeable tech supports ought to be in US !

    UPDATE: I said last reply TOP RIGHT BLINKING CURSOR should have said TOP LEFT BLINKING CURSOR

  • Blinking underscore + inability to get into BIOS setup means the replacement board is faulty.

     

  • As husky0894 replied,thats why i asked if it was still under warranty.

    E1705 T7400 2.16Ghz / Vista Home Premium SP2 / 17" LG WUXGA 1920 X 1200 / 4GB 667Mhz Geil Ram w/Heatspreaders / Western Digital Scorpio Black 500GB 7200RPM / 500GB 7200RPM My Book / Nvidia Geforce Go 7900GS 256MB / Toshiba DVD/CD+/-RW DL / Intel 4965 A/B/G/N / 355 Bluetooth 2.0+EDR / Pinnacle Pro HDTV USB Tuner / Pinnacle Ultimate HDTV USB Tuner / Sound Blaster Audigy Advanced MB / Sound Blaster X-Fi Extreme Audio Notebook / Logitech G51 Surround Sound Speakers / 2-NB-MA01 Notebook Coolers / 3D Mark06 5446 / Driver v.174.31 /

    XPS M1730 Saphire Blue X9000 @ 3.2 / Vista Home Premium SP2 / 17" WUXGA 1920 x 1200 / Matshita BD\DVD Combo / 8GB 800Mhz Geil RAM / 500GB>200GB 7200RPM / 9800M GTX SLI / AGEIA PhysX Accelerator / Intel 4965 / 355 Bluetooth / 5700 Mobile Broadband / 3D Mark06 16250 /Driver 275.50 beta

    XPS Gen 4 Desktop>being rebuilt

  • ==============>>>>>>>>>>  resolution: keyboard thin ribbon was connected on backward. No Keyboard = blinking top left cursor