Desktop

Desktop
Desktop computer Forums (Audio, General Hardware, Video)
Results for audio, Audio Driver
View more results: All Community | Desktop
  • Forum Thread: Another Dell Dimension 4700 Audio Issue

    Rebuilt the 4700 with XP - not with the Dell CDs as they were lost. Installed what I thought were the correct drivers including audio. Looks like I have a Soundblaster PCI card. I have disabled the integrated audio from the BIOS settings. What happens is this: *Boot up the pc and logon to hear...
  • Forum Reply: Re: Dimension3000 STILL NO SOUND COMING FROM MY SPEAKERS

    fireberd, From the Discs I mentioned that I got from Dell how do I know which is the chipset driver disc and device driver disc?
  • Forum Reply: Re: Problem with my Dimension 9150 - CD-DVD drive

    Good evening Osprey: Thank you for your help. I have followed your instructions with the outcome which I describe below: -First I went to hard drive diagnostics On the screen following notes appeared: Drive 0: WDC WD1600JS-75NCB1 - Pass Drive 1: No device Drive 2: WDC WD 1600 JS-75NCB1-Pass...
  • Forum Reply: Re: SB0467 Audio Card - Windows 7 drivers

    I have a six year-old Dell XPS 400 with a Creative SB X-Fi SB0467 audio card. I recently upgraded from Win XP to Win 7 and found that my sound card no longer worked. After hunting for an SB0467 driver on Creative's website and not finding one, I selected a driver for an X-Fi Fatality SB0466. I'm...
  • Forum Thread: dimension E510 audio problem

    Hello all, recently i had to format my computer and i have installed Windows xp sp2 everything went well except for the sound there was no sound i tried to install the chipset driver first then i installed the Sigmatel audio driver but still no sound. i read some thread before and i tried to do the...
  • Forum Reply: Re: SIGMATEL STAC 92XX C-Major HD Audio Driver for Windows 7?

    Fixed on Dell XPS m1530 updated from vista 32b to win 7 64b. 1 - Download the driver SIGMATEL STAC 92XX C-Major HD Audio Driver from dell.com - link below. www.dell.com/.../InitiateSingleFileDownload 2 - Remove any sound device from your system manager, then when you are asked DO NOT restart...
  • Forum Thread: No audio on 2002 XP Desktop - sound card problem?

    I have a Dell desktop, vintage 2002, running Windows XP. About a week ago, suddenly, no sound . I checked all the speakers and connections - everything appears to be OK. Therefore, the problem may lie with the sound card. Questions: (1) How can I tell if the sound card is working OK? Is there some...
  • Forum Thread: Dimension 3000

    Just picked up a dimension 3000 I have no sound. Could it be the drivers? and if so How do I install them?
  • Forum Reply: Re: Dimension 8300 - Audigy 2 Sound Problem

    I think so, the problem I have is that the original CD that came with the PC has a big crack in it :-(. I saw the update on the site. Would you know any way of getting hold of these drivers? This is the info on the CD: P/N # J1148 Rev # A00 Win 2K/XP Driver Version: 5.12.01.328 Build...
  • Forum Reply: Re: dimension E510 audio problem

    i did all the sequences but when i download the chipset they say that the "usbehci.sys" is needed. Does this affect on the sound because i downloaded the sound driver and they gave me the same message "this system does not support the driver you are attempting to install". Is there...
  • Forum Thread: Dell Optiplex GX280 Audio not working

    So I just upgraded the version of windows I have in my Dell Optiplex GX280 from a 32-bit operating system ot a 64-bit operating system and no the audio doesn't work. It says that no audio output devices are installed........the audio was working just fine this morning and now after the upgrade...
  • Forum Reply: Re: I accidently removed sigmatel audio program

    Hi there - I accidentally removed the sigmatel audio from my computer's program list. I have tried everything and cannot figure out how to restore. When I attempt a system restore, I get the message that my computer has not been changed so the restore is incomplete (even though the system restore...
  • Forum Thread: My sounds not working!!Need Help!!!

    My computer is dell optiplex GX520 and the my sound is not working, it keeps saying no audio device found, i tried to use the other solutions, especially the soundmax one but it when i try to install it, it says driver not found, so someone please help me with this problem.
  • Forum Thread: Dell Dimension C521 SigmaTel audio device won't install

    I recently reinstalled windows xp, service pack 3, on my dell dimension c521 pc, and I've noticed that the sound doesn't work. When I check the sounds and audio devices menu, in the control panel, it says there is no audio device installed. I have read many posts on this website about installing...
  • Forum Reply: Re: SOLUTION: Dell Optiplex 360, Windows 7 64-bit, Business Audio Speaker doesn't work

    This helped me alot! Thanks mate .
  • Forum Thread: 'No Audio Device' on OptiPlex GX270

    Computer Info: OptiPlex GX270 - Windows XP Professional SP3 I have been having issues with the sound on this computer. It was working fine and then just quit. I checked in Device Manager and it showed there was a problem with the 'Other Device: Multimedia Audio Controller'. I tried updating...
  • Forum Reply: Re: SIGMATEL STAC 92XX onboard sound and Vista 32/64 Line In issues

    Hi, I've turned on the computer this morning: NO SOUND, red cross on the speaker, sound device not detected. ... Any idea? Thx
  • Forum Thread: ATI HDMI Audio Device Not Working

    Okay, let's see if anyone could help me figure this one out. I have an XPS 420 Desktop.. Core 2 Duo - 3GHz, 4G' RAM, with a Dell 0TP406 Motherboard, running W7 Ult. (x86). Yesterday I installed an ATI Radeon HD 5750 along with a new PSU. Had a bit of a hard time installing the new drivers...
  • Forum Thread: IDT High Defintion Audio CODEC

    Hi I have Dell Vostro 3350 with WIN 7 and the sound is not working properly, whenvevr i try to open websites with sount it dosen't play the sound. movies as well. I usally need to go to settings-sounds- playback- speakers/ headphones and then click on it- configure and test. only then...
  • Forum Reply: Re: Optiplex 980 XP audio driver problems

    I have five new 980's in front of me none of which have the disc with them. I don't know if they didn't ship with them or someone threw them away. Can anyone host this driver or provide a link to the specific one that can eliminate this problem? Like you guys, I wanted to create an image...
  • Forum Thread: idt high definition audio codec & windows 7

    Hi, I just upgraded Vista to Windows 7 Home Premium and everything is ok but the sound. I have a Dell XPS 420 desktop. I have a speaker icon with a red cross next to it on the task bar. If I hover over it it says "No audio Output Device is installed". I have the IDT High Definition Audio...
  • Forum Thread: Optiplex 990 DisplayPort Audio??

    I have a Dell 990 that has a DisplayPort on the rear. I hooked up a DisplayPort to HDMI adapter to hook it up to a TV. Will the 990 send audio over the DisplayPort??? Can someone confirm this?
  • Forum Thread: No sound on Inspiron 400

    Just received my new Dell Inspiron 400 zino HD. I'm using Windows 7 & everything is hooked up correctly. I ran an analysis on this & everything is working correctly, also. The top of the tower does not stay on, however, everything else works properly. What should I do to have sound? Thank...
  • Forum Thread: XPS 420 and 430 Vista 32 bit X-Fi card issue

    I have an XPS 420 and a 430 in different locations and both suffer the drop-outs and screeches from the OEM sound card (Soundblaster X-Fi Extreme PCI card) that many have described in these forums. Both run Vista 32 bit SP2. Indeed, though I cannot be sure, the problems seem to be associated with...
  • Forum Thread: No sound on Dimension 3000

    I had a bad virus on 2 Dimension 3000 desktops, so I requested new Windows XP disks (operating system and dirvers) from Dell. I formatted both hard disks and re-installed all of my software. The computers are faster than I ever remember and everything works extremely well except the sound. In both cases...