Previous attempts at booting system have failed at checkpoint ( time) ( usb0) ( usb1)

Desktop

Desktop
Desktop computer Forums (Audio, General Hardware, Video)

Previous attempts at booting system have failed at checkpoint ( time) ( usb0) ( usb1)

  • Help: As a homeworker i emailed my boss to say  work will be completed by Monday( its Friday pm)

     To my Horror , my Dimension 8300 windows pro freezes at the bios, now it reads "Previous attempts at booting system have failed at checkpoint ( time) . Incidently, before i am sure it said USBo and later usb1

    There is one beep short

     The lights are

     green, orange orange green

    I ahve taken out all USB  leads etc and still the same

     What can I do and if you are in the UK what number do I phone to get my machine repaired without having to strip it all down. I am not an engineer

  • Which model system is it?

    Steve

  • Its dimension 8300 with 120 gig SATA

     But the situation now gets  very strange;

     It started to boot up with "windows root/system 32/hal.dll missing /corrupt"

     

     Trying for 10 minutes on safe mode. last good install etc options didnt work. I waityed 20 minutes and hey it worked. Only to close it down to fit the mouse and I am back to windows root hal.dll missing etc

     

     Is it the fan? causing overheating?

  • Green Yellow Yellow Green is not a documented code for your system:

    http://support.dell.com/support/edocs/systems/dim8300/sm/adtshoot.htm

    for the missing hal.dll error, see the following:

    http://www.compphix.com/corrupthal.html

    http://www.kellys-korner-xp.com/xp_haldll_missing.htm

    Steve

    Message Edited by volcano11 on 09-10-2004 05:58 PM

  • The pc wont go into set up

     at some point early on it staes that there is an error filei386\ntkrnlmp.exe could not  be loaded  and "error 7"

     

     

     Help

  • Try using your resource cd  Hit F-12 at the Dell Splash screen, boot to cd and see if you can repair.... If you can't get that far hit ctrl-alt-D at the splash screen and see if the diags will run on the drive...

     

    Deeebs

  • Thanks. very strange

     I saw on a google web search that the error codes/ missing bits menat that therewas a memory module problem

     I had bought a pair of  memory modules from Crucial and took thse out. Hey guess what it worked:

    Hey all those whohelped thank you