Driver for multimedia controller in dimension 8400

Desktop

Desktop
Desktop computer Hardware and Software discussion

Driver for multimedia controller in dimension 8400

  • I installed a new hard drive in my dimension.  I had 4 yellow exclamation marks,  2 for audio, 1 for video, 1 for ethernet.  This is 3 rd hard drive I've installed so I had 3 / 4 drivers from previous installation.  I finally found the multimedia controller by going to system/ device driver,  rt clicking on multimedia controller and clicking search windows update site.  It took several minutes but the pc found SB Live driver and after installing it my sound came on.  FYI for anyone looking for same driver.
  • Hi

    Did you install the chipset driver first???





    From Chris

    My computer
    Dell Dimension 1100
    Microsoft Windows XP Home SP 2
    512 MB of Ram
    Nvidia Geforce FX 5200 256MB
    Intel Celeron CPU 2.53GHz
    HDD WDC WD800BB-75JCO 80GB C:
    HDD Samsung SV2042H 20GB F:
    TSSTcorp CDRWDVD TS-H492C D:
    LITE-ON DVDRW LDW-851S E:
    Linksys wireless-G WUSB54GS With SpeedBooster
    Mozilla Firefox 2.0.0.6

    my security software
    VCOM SystemSuite 7 Professional
    Windows Defender

    Message Edited by helmecj01 on 08-05-2007 03:36 AM

    from Chris

     

    Dell Dimension 1100
    Microsoft Windows XP Home SP3
    2GB of Ram
    Nvidia Geforce FX 5200 256MB
    Intel Celeron CPU 2.53GHz
    Dell E196FP
    HDD WDC WD800BB-75JHCO 80GB C:
    HDD Samsung SV2042H 20GB F:
    TSSTcorp CDRWDVD TS-H492C D:
    LITE-ON DVDRW LDW-851S E:
    Linksys Wireless-G WUSB54GS With SpeedBooster
    Logitech Cordless Desktop EX 90
    Mozilla Firefox 3.5.6

    Microsoft Office Professional Plus 2007

     


    My Security Software
    Avanquest SystemSuite 9 Professional
    Windows Defender

     

  • Hi

    You can downlaod the drivers from dell
     
    Broadcom 57XX Gigabit Integrated Controller driver for windows xp

    From Chris

    My computer
    Dell Dimension 1100
    Microsoft Windows XP Home SP 2
    512 MB of Ram
    Nvidia Geforce FX 5200 256MB
    Intel Celeron CPU 2.53GHz
    HDD WDC WD800BB-75JCO 80GB C:
    HDD Samsung SV2042H 20GB F:
    TSSTcorp CDRWDVD TS-H492C D:
    LITE-ON DVDRW LDW-851S E:
    Linksys wireless-G WUSB54GS With SpeedBooster
    Mozilla Firefox 2.0.0.6

    my security software
    VCOM SystemSuite 7 Professional
    Windows Defender
     
     
     
     

    from Chris

     

    Dell Dimension 1100
    Microsoft Windows XP Home SP3
    2GB of Ram
    Nvidia Geforce FX 5200 256MB
    Intel Celeron CPU 2.53GHz
    Dell E196FP
    HDD WDC WD800BB-75JHCO 80GB C:
    HDD Samsung SV2042H 20GB F:
    TSSTcorp CDRWDVD TS-H492C D:
    LITE-ON DVDRW LDW-851S E:
    Linksys Wireless-G WUSB54GS With SpeedBooster
    Logitech Cordless Desktop EX 90
    Mozilla Firefox 3.5.6

    Microsoft Office Professional Plus 2007

     


    My Security Software
    Avanquest SystemSuite 9 Professional
    Windows Defender

     

  • I had sound twice and its disappeared again.  Here are the drivers I have for audio.  btw, when I installed a Western Digital HD, it had a cd with it to help install, format, and partition.  I had one chipset update which I downloaded after the video driver, but before the sound or ethernet.  
    Under system/sound  I have
    audio codecs
    legacy audio drivers
    legacy video capture drivers
    media control devices
    sb live 24 bit
    sound max integrated digital audio
    unimodem half duplex audio device
    video codecs
     
    under network adapters I have
    1394 net adapter
    broadcom netxtreme 57xx gigabit controller
     
    My pc is dimension 8400   pentium 4 HT  1 gig memory    western digital HD petitioned to 2 drives
    winxp  radeon x300 series under display adapters         *  dialup
     
    I also did a bios update.
     
    Any help would be appreciated.  thx